Humanitarne akcije trešnja i višnja 2023

Proteklih petnaestak dana obeležile su lepe akcije u kojima smo zajedno sa domaćim proizvođačima i kompanijom Sloga AD Kać pomogli dvema malim devojčicama da što pre dobiju svoje terapije.

Na inicijativu porodice Mirosavljević iz Silbaša obezbedili smo našim sugrađanima skoro 5t kvalitetne, konzumne višnje. Tokom ove akcije sakupljeno je 300.000 dinara za pomoć maloj Lenki Lazarević. Sugrađani se javljaju Fondaciji danima nakon završetka akcije, u nadi da je ostala jos koja višnja, što govori o vrhunskom kvalitetu proizvoda i uspešnosti akcije.

Zahvalili bismo se porodici Mirosavljević na uloženom trudu, vremenu i humanosti koju su kroz ovu akciju pokazali.

Druga akcija, u kojoj smo pomagali maloj Merjem Nikšić, održana je u Kaću. Naši sugrađani su po jako povoljnoj ceni sami obilazili voćnjak Sloge AD Kać i brali trešnje i višnje koliko god su želeli, tj. mogli da ponesu.

Atmosfera u voćnjaku je starije podsećala na druženja iz radnih akcija, a mlađe naučila „da voće ne raste u marketima“.

Za samo dva dana voćnjaci su obrani kompletno. Sakupljeno je 197.916 dinara za malu Merjem, a sugrađani su bili bogatiji za skoro dve tone jako kvalitetnih trešanja i višanja.

Statistike radi, ukupno je za dva dana učestvovalo 1335 ljudi, od čega bar 30% dečice. Najmlađi su bili sa svega par meseci u kolicima a najstariji sa preko 80 godina.
Sve u svemu, odlična akcija upotpunjena osmesima.

U narednom periodu, u saradnji sa domaćim proizvođačima i Sloga AD Kać imamo u planu slične akcije sa drugim voćem i povrćem. Kupujmo domaće i kvalitetno voće i povrće, a ujedno pomozimo onima kojima je u tom trenutku pomoć najpotrebnija.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

NBS IPS QR

НАЛОГ ЗА УПЛАТУ
платилац

сврха уплате

Donacija
прималац

Fondacija Tate Novosadjani Iva Cipika 6/3 Novi Sad
печат и потпис уплатиоца
шифра
плаћања

288

валута

RSD

износ

0.00
рачун примаоца

340-0000011024555-64
модел и позив на одобрење
место и датум пријема
датум валуте