Prikupljanje otpadnog jestivog ulja i masti u humanitarne svrhe

Dragi sugrađani,

Fondacija Tate Novosađani je potpisala ugovor sa najvećom kompanijom koja se bavi sakupljanjem i preradom/izvozom otpadnih jestivih ulja i masti u Srbiji.  Zakon republike Srbije jasno propisuje da je od 2012. zabranjeno bacanje ulja i masti iz ugostiteljskih objekata i da svaki generator otpadnih ulja i masti, kao što su restorani, fast food restorani, ribarnice, pečenjare, itd, mora posedovati potvrdu o toku zbrinjavanja otpadnog ulja i masti u vidu dokumenta o kretanju otpada koji mi u saradnji sa kompanijom možemo izdati.

Pored gore navedenih pravnih subjekata, domaćinstva su takođe jedni od najvećih generatora otpadnih jestivih ulja i masti. Na slici možete videti šta se dešava sa kanalizacionim cevima ukoliko ovaj otpad jednostavno izbacite u kanalizaciju. Naša misija je da građanima promenimo svest, da ih edukujemo i ohrabrimo da otpadno jestivo ulje i mast sakupljaju u tegle/flaše i da iste donose u naše eko centre koji će biti raspoređeni po gradu. Prvi eko centar se nalazi u ulici Mileve Marić 7, gde već danas možete doneti sakupljene količine ulja i masti. Svaki litar je bitan! Životna sredina je ono što delimo sa Vama i zaista nastojimo da istrajemo u unpređivanju iste kako bi učinili da svi živimo u zdravijem okruženju a našim budućim generacijama omogućili da dožive životnu sredinu kao rešenje a ne problem.

Druga, jako bitna stvar je ta što za svaki sakupljeni litar, kompanija direktno uplaćuje sredstva na račun Fondacije Tate Novosađani, za lečenje naših najmlađih sugrađana. Kada se svi udružimo, i na mesečnom nivou predajemo stotine litara, moći ćemo da se posvetimo većem broju dece i brže im pomognemo da stignu do cilja tj. izlečenja.

Nadamo se da ste shvatili dupli značaj ove akcije i da ćete nam se uskoro javiti u vezi saradnje.

Možete nas kontaktirati na e-mail: [email protected] ili na telefon 064/80-66-756

Vaša dobra strana grada, Tate Novosađani.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Sign up and get

10% Off

On all flooring services

NBS IPS QR

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

NBS IPS QR

НАЛОГ ЗА УПЛАТУ
платилац

сврха уплате

Donacija
прималац

Fondacija Tate Novosadjani Iva Cipika 6/3 Novi Sad
печат и потпис уплатиоца
шифра
плаћања

288

валута

RSD

износ

0.00
рачун примаоца

340-0000011024555-64
модел и позив на одобрење
место и датум пријема
датум валуте