Tate Novosađani u akciji za Kostu Petkovića

Akcija pomoći malom sugrađaninu Kosti Petković bila je svojevrsno vatreno krštenje Fondacije Tate Novosađani. Nakon samog osnivanja i par manjih akcija, u oktobru 2019. dobijamo apel porodice Petković za pomoć njihovom malom sinu, kome se po drugi put vratila opaka leukemija. Bilo je potrebno sakupiti preko 80.000 eura za operaciju u Italiji i postoperativne troškove.

Nismo imali vremena za razmišljanje, veoma brzo smo se organizovali, napravili grafička rešenja za oglašavanje akcije na internetu, flajere, kutije. Uz pomoć jednog člana naše fejsbuk grupe, dobili smo prostor za oglašavanje na LED bilbordima u gradu.

Veliki broj ugostiteljskih radnika iz Novog Sada i okolnih mesta se pridružio akciji postavljanjem humanitarnih kutija u svojim objektima. Frizeri su organizovali humanitarne dane, sportisti humanitarne turnire, Kulturno umetnička društva su organizovala humanitarne koncerte.

U saradnji sa Fondacijom organizovan je veliki koncert u novosadskoj Sinagogi, mnoštvo humanitarnih žurki u gradskim klubovima, karaoke veče u Radio Caffe-u i još mnogo toga. Prirodno Matematički fakultet je organizovao humanitarnu večeru, na kojoj je takođe sakupljeno dosta sredstava. Ceo grad je ustao za Kostu.

Sama angažovanost naših članova odjeknula je u medijima. Najpre smo dobili priliku da gostujemo na lokalnim radio stanicama među kojima treba izdvojiti Radio 021 i Radio Signal, onda su usledila gostovanja na pokrajinskom javnom servisu, TV PRVA kroz prilog dopisnika iz Novog Sada, RTS-u u najgledanijim terminima. Od strane Radio Signala, Tate Novosađani su proglašeni za heroje dana u prazničnom specijalu.

Ovaj članak ne bi imao kraja kada bismo nastavili da nabrajamo ljude, organizacije, pravna lica, sve one koji su se angažovali da Kosta dobije priliku za lečenje. Veoma je bitno spomenuti ekipu koja je vodila Fejsbuk stranicu za pomoć Kosti. Kako kažu Kostini roditelji, u pitanju je jaka „mašinerija“ koja je iznela veliki deo posla.

Danas je Kosta veseli šestogodišnjak, koji se uspešno oporavlja od transplantacije koštane srži u Italijanskom gradu Bolonja. Tate Novosađani željno iščekuju njegov povratak u Novi Sad, i mnogo jači i iskusniji idu napred u nove pobede, zahvaljujući najvećem borcu kojeg su upoznali.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Sign up and get

10% Off

On all flooring services

NBS IPS QR

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

NBS IPS QR

НАЛОГ ЗА УПЛАТУ
платилац

сврха уплате

Donacija
прималац

Fondacija Tate Novosadjani Iva Cipika 6/3 Novi Sad
печат и потпис уплатиоца
шифра
плаћања

288

валута

RSD

износ

0.00
рачун примаоца

340-0000011024555-64
модел и позив на одобрење
место и датум пријема
датум валуте