Sedmomesečna Lana Jovanović boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1. To je retka, progresivna i smrtonosna neuro-mišićna bolest, koja dovodi do gubitka osnovnih životnih funkcija. Lana je među 34 pacijenta u Srbiji, koji primaju lek spinrazu, terapiju dostupnu o trošku države od 2018. Spinraza usporava bolest i značajno pomaže, ali Lanini roditelji sa velikom nadom gledaju u novu gensku terapiju, nedavno registrovanu u Evropi. Ona košta 2,1 milion dolara.

Roditelji sami ne mogu sakupiti potrebna sredstva, tako da se Fondacija Tate Novosađani uključila u akciju. Angažovano je celokupno članstvo istoimene Fejsbuk grupe, počevši od direktnih uplata i širenja priče pa sve do novih ideja koje do sada nismo imali, a za cilj imaju animiranje većeg broja stanovništva. U planu je štampanje i podela 200.000 flajera, kako bi se što više ljudi pozvalo da pomogne Lani da živi.

Tate novosađani za Lanu
Za Lanin Život

Kako je bitka za Lanin život trenutno primarna akcija naše Fondacije, pozivamo vas da kao pojedinac, pravno lice ili organizacija donirate sredstva u skladu sa mogućnostima. Vremena je sve manje, apel je svakim danom sve glasniji.

Za dodatne informacije oko uplata pravnih lica, slobodno nas možete kontaktirati preko naše kontakt forme i ugovor o donaciji će Vam biti poslat.

Comments (2)

  1. Pingback: - Tate novosađani

  2. Pingback: Tate Novosađani uz porodicu Zuber - Tate novosađani

Comments are closed.