Pomoć lokalnim proizvođačima višanja

Fondaciji Tate Novosađani obratili su se lokalni proizvođači višanja i izneli svoj problem. Naime, usled trenutne situacije u svetu, njima je bez najave zabranjeno da obave unapred dogovoren izvoz ovog prelepog voća.

Pomoć proizvođačima višanja 2022

Dobili smo informaciju da je spremno za izvoz 8 tona i ukoliko propadne, biće prava katastrofa za porodice koje od toga žive. Brzo smo obavestili svoje pratioce na društvenim mrežama, još brže se organizovali i udruženo otkupili svu količinu.

U trenucima dok pišemo ovaj tekst, ispred prostorija Fondacije se nalazi veliki broj naših sugrađana koji strpljivo čekaju da budu prozvani kako bi pokupili količinu koju su unapred poručili.

Nadamo se da će u budućnosti sistemski biti rešavani svi problemi ovog tipa, i da se neće ponavljati situacije gde se porodice boje kako će dočekati sutra, jer rezultat njihovog mukotrpnog rada propada negde u hladnjači.

Tate Novosađani će i dalje biti uz svoje sugrađane i pomoći će maksimalno, u skladu sa svojim mogućnostima. Zahvaljujemo se i Facebook grupi „Novosađanke“ koja okuplja preko 70.000 članica i čiji doprinos u ovoj akciji je podjednako vredan. Udruženi pomeramo granice.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

NBS IPS QR

НАЛОГ ЗА УПЛАТУ
платилац

сврха уплате

Donacija
прималац

Fondacija Tate Novosadjani Iva Cipika 6/3 Novi Sad
печат и потпис уплатиоца
шифра
плаћања

288

валута

RSD

износ

0.00
рачун примаоца

340-0000011024555-64
модел и позив на одобрење
место и датум пријема
датум валуте