Nedavno nam je Novi Sad iznedrio još jedno udruženje velikog srca. Imali smo zadovoljstvo da spoznamo za rad udruženja “Iz drugog ugla”. Oni se nalaze u ulici Cara Dušana Silnog 54, u Veterniku. Fokus su im napuštena deca, osobe sa invaliditetom i teško oboleli.

Iz drugog ugla

Imali smo zadovoljstvo da im, nakon upoznavanja tokom akcije Krompirom do osmeha, pomognemo na više načina. Iz dve ture smo im dopremili oko 80 džakova ivanjičkog krompira. (u kontaktu smo sa njima i sa trećom turom)

Poklonjenih 800 kg krompira

Takođe, u razgovoru sa udruženjem, ukazano nam je da im je potrebna sušilica za veš. Kolektiv im je velik, dobijaju dosta donacija kroz polovnu odeću i velika je frekvencija pranja veša. Zahvalni smo ćalcu iz grupe koji je poklonio jednu svoju polovnu mašinu za sušenje veša, kao i majstoru Damiru iz servisa bele tehnike Soća koji je, besplatno, osposobio mašinu za ispravan rad.

Poklonjena sušilica za beli veš

Ukazali smo ostalim članovima grupe Tate Novosađani kakvo je ovo udruženje, sa čime se bave, nakon čega je određen broj ćalaca izrazio želju da finansijski pomogne njihov rad. Oko 14000 dinara sakupljene uplate čeka da se prebaci na njihov račun. Ovde, veliko hvala svima koji su uplatili!

Za kraj, humanitarna biblioteka Knjigom do osmeha je poklonila ovom kolektivu preko 100 prigodnih, dečijih, izdanja.

Poklon humanitarne biblioteke Knjigom do osmeha

Ukoliko neko želi da doprinese ovom udruženju, može da isprati njihov rad na Fejsbuk stranici Iz drugog ugla, ili da kontaktira njihovog upravitelja Sandru na telefon 0616386142.