Tokom 2020 godine imali smo brojna pomaganja socijalno ugroženim porodicama Novog Sada. Želja nam je bila da toj deci kraj ove tmurne godine zasladimo sa paketićima.
Svako dete kojem smo pomogli tokom ove godine, moralo je da dobije barem po jedan paketić.
Sa zadovoljstvom možemo reći da je misija ispunjena i da je prevazišla naša očekivanja!
Pored ćalaca iz grupe “Tate Novosađani”, ogromnu zahvalnost za pomoć dugujemo i članovima grupe “Kafanica na Šodrošu”, kao i članovima grupe “Novi Sad ima srce”. Svi zajedno, za decu Novog Sada, sakupili su oko 50-tak paketića, nešto školskog pribora, dosta slatkiša, kao i jednu jelku sa ukrasima.

Posebna zahvalnost ide ćalcu Darku Končareviću, koji je kao član grupa “Kafanica na Šodrošu” i “Tate Novosađani”, zajedno sa svojim prijateljima sakupio oko 20tak paketića. Podsetićemo, Darko je ove godine organizovao više humanitarnih akcija u okviru svog lokala “Kafanica na Šodrošu”.

Grupa “Novi Sad ima srce” je godinama unazad poznata po svojim eko-humanitarnim akcijama.
Ovaj put se više njih odazvalo da pomogne u prikupljanju paketića. T.N. i D.N. sa po 2000 dinara, a Lj.B. i D.R. sa po 10 paketića, I.Š. sa paketom kolača, kao i par njih sa školskim priborom i drugim slatkišima.

Takođe, imamo slučaj u grupi “Tate Novosađani” gde je ćalac B.S. “prodao” svoj polovni, upotrebljivi, uređaj bele tehnike za 6 paketića.
Hvala i anonimnom ćalcu iz firme “Graditelj”, donirao je nekoliko paketića.

Sve ove prikupljene paketiće smo dostavili na adresu 14 porodica. Bilo nas je svuda, od Begeča, do Veternika, Sajlova, Podbare, Petrovaradina i dalje…
+jedan paketić je dat jednom detetu sa ulice, kao nagrada za vešto žongliranje sa narandžama pored semafora. 🙂
Višak od 10 paketića je prosleđen porodicama iz Bača, koje su ostale bez krova nad glavom u nedavnom požaru.
U međuvremenu smo imali jedan humanitarni šoping za samohranog ćalca sa Klise, a u planu nam je i novo akcijanje od sledeće nedelje. Svako je dobrodošao da pomogne kako može, jer zajedno možemo mnogo!