Da bi neka akcija bila uspešna, dovoljna je dobra volja, zajedničko delovanje i malo sreće. Sve je počelo molbom našeg člana Vuka u grupi Tate Novosadjani za pronalaženje jeftinog automobila sa mogućnošću otplate na rate. Pre samo par meseci upoznali smo se sa situacijom ove porodice. Supruga je student, boluje od cerebralne paralize i trudna je. Oboje su nezaposleni, a pre nekog vremena ih je zadesila i tragedija, kada im je preminuo sin od svega par meseci. Veoma brzo nizali su se apeli za konkretnijoj pomoći ovoj porodici. Došli smo na ideju im obezbedimo mali, porodični automobil, kojim bi Vuk prevozio suprugu do lekara i fakulteta.

Image

Od same objave u grupi Tate Novosadjani nije proslo ni 24h, članovi su prikupili oko 50 000 dinara. Sledećeg dana prikupljeno je još 40 000 dinara. Angažovanošću pojedinih članova, u rekordnom kratkom vremenu je pronađen odgovarajući automobil. Igrom slučaja, prodavac je automehaničar koji je, čuvši za priču porodice Stanković spustio cenu automobilu, uradio sve servise i obećao da će u budućnosti biti na usluzi ukoliko se dogodi bilo kakav kvar.

Image

U međuvremenu su i drugi ćalci želeli da nekako doprinesu, od jednog člana su dobili besplatno dubinsko pranje automobila, od drugog člana pun rezervoar goriva… Porodica je preuzela automobil u veoma emotivnoj atmosferi uz želje da ih dugo služi i da se uskoro jave sa lepim vestima.
Takođe, pohvale za suprugu koja je ove nedelje dobila desetku na poslednjem ispitu.

Tokom ove akcije dobili smo neočekivani poziv. Jedna novosadska porodica, koja je želela da ostane anonimana, čula je za akciju i rešila je da izdvoji 1000 eur. Pošto smo na računu već imali potrebna sredstva, dogovorili smo se da sav višak preusmerimo na malu sugrađanku Milicu Tupanjac koju čeka operacija u drugoj polovini godine. Divna anonimna porodica je odmah izdvojila jos 1000 eur za malu Milicu. Tako je od jedne akcije priča proširena na drugu.
Uskoro krećemo sa akcijom prikupljanja pomoći za Milicu Tupanjac sa 1000 eur i 90 000 dinara u startu. O ovoj akciji detaljnije ćemo pisati u narednom tekstu.
Dobra strana grada je opet pokazala svoje lepo, ljudsko, lice. Hvala svima koji su doprineli ovoj lepoj akciji.

milica tupanjac