Novi Sad uz deda Dušana

Dobili smo informaciju od plemenite humanitarne grupe “Obrok za porodicu” da u Gagrinovoj ulici, u jednoj maloj garaži, živi stariji gospodin kojem treba pomoć. Brzim izlaskom na teren, upoznali smo se sa Dušanom Đelmom 1937. godište, koji, nažalost, u ovoj maloj garaži živi proteklih 14 godina.

Deka Dušan

Nesreća nesreću sustiže, dan ranije je Dušan pušten iz bolnice, preležao je virus Kovida. Po njegovim rečima, ovo mu je najteža zima do sada. Pitali smo ga kako možemo da mu pomognemo, da mu barem malo olakšamo trenutnu situaciju? Kakav je skroman, iako živi u izuzetno teškim uslovima, Dušan je samo napomenuo da bi mu godila plinska boca koja mu pomaže da pregura hladne zime.

Dušanov “dom”

Pored spomenute plinske boce, obećali smo da ćemo se angažovati i na hrani. Moramo ovde pohvaliti grupu “Obrok za porodicu”, koja se angažovala da mu donosi jedan kuvani obrok dnevno.
Rečeno učinjeno, dobra strana grada je i ovde pokazala svoje lepo lice. Par dana kako smo u grupi “Tate Novosađani” pozvali “ćalce” da iskorače, više njih se odazvalo. Dušan je ubrzo imao dve plinske boce i snabdeven je sa više paketa hrane. Takođe, dobio je i nešto novca na ruke da može sebi da priušti neophodne lekove i vitamine sa post-kovid oporavkom.

Takođe, obećali smo Dušanu da ćemo se angažovati i oko rešavanja izolacije na metalnim vratima njegove prostorije, da mu barem malo olakšamo predstojeće hladne periode.
Sa Dušanom smo na vezi. Ubuduće ćemo gledati da mu pomognemo koliko smo u mogućnosti…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Sign up and get

10% Off

On all flooring services

NBS IPS QR

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

NBS IPS QR

НАЛОГ ЗА УПЛАТУ
платилац

сврха уплате

Donacija
прималац

Fondacija Tate Novosadjani Iva Cipika 6/3 Novi Sad
печат и потпис уплатиоца
шифра
плаћања

288

валута

RSD

износ

0.00
рачун примаоца

340-0000011024555-64
модел и позив на одобрење
место и датум пријема
датум валуте