Ovog vikenda je Novi Sad je zaista pokazao da ima veliko srce! U našem gradu smo imali više humanitarnih događaja u čijoj organizaciji su učestvovali naši popularno nazvani “ćalci” – od humanitarne kafe, do fudbala i dečijih bazara, a sve za našu malu Lanu Jovanović. Pre izvesnog vremena naši ćalci su se obavezali da će pomagati Lani na njenom ultramaratonskom putu sakupljanja sredstava za najskuplji lek na svetu. Više o Laninoj situaciji možete da saznate ovde.

najukusnija je humanitarna kafa

Kafić sa velikim srcem, Bug Blue u Cara Lazara 47, je i ovog vikenda organizovao događaj “Humanitarna kafa za malu Lanu”. Ovom prilikom građani Novog Sada su mogli u prostorijama ovog kafića da popiju svoj omiljeni napitak, a da tom prilikom istovremeno i pomognu Lani. Tokom ovog dana sakupilo se preko 16000 dinara.

Vredi napomenuti da ovo nije prvi put da ovaj kafić pomaže na ovaj način, kao i da već neko vreme u njihovim prostorijama postoji Lanina kutija za priloge.

Zahvalni smo upravi ovoj kafića zbog ovih iskoraka. Zaista, pružaju primer poslovanja sa velikim srcem.

Humanitarni turnir u fudbalu

U nedelju popodne na Limanu je u organizaciji grupe ljudi, uz podršku ćalca Branislava Petrovića iz grupe Tate Novosađani, organizovan humanitarni turnir u malom fudbalu za Lanu Jovanović. Za učešće na turniru se prijavilo više ekipa, koje su na ime kotizacije slali SMS 808 na 3030, ili su ubacivali pare u Lanine kutije. Tokom ovog turnira je sakupljeno preko 102.000 dinara.

Pored organizovanih utakmica, deca su imala mogućnost da steknu nove vrednosti o solidarnosti i saosećanju prema svojim vršnjacima.
Organizatori su obećali da će se i u dogledno vreme nastaviti sa ovim akcijama, dokle god se ne sakupi neophodan iznos.

Dečiji humanitarni Bazar na Grbavici

U zajedničkoj organizaciji Tata Novosađana i komšiluka sa Grbavice i Limana organizovan je dečiji humanitarni bazar na dečijem igralištu u ulici Milana Simovića.
Na desetak dostupnih štandova posetioci su mogli da se posluže sa slanišima i slatkišima, igračkama, knjigama, balonima, da se slikaju sa kostimiranim likovima, kupe nalepnice za automobile i još svašta nešto, a sve u cilju da se izmami donacija za Lanu, ili da se pošalje SMS 808 na 3030.
Tokom ovog događaja je sakupljeno 65.800 dinara i 110 evra.
Iznos prebrojan pred svedocima, koji su potpisali “zapisnik” i sredstva prijavljena porodici Jovanović 🙂
Takođe, ovaj bazar su posetile porodice male Ive, i braće Jovančević, da daju svoju podršku zdravlju male Lane.
Autor ovog teksta potpisuje reči:
Najuzvišenije su osobe koje i pored svoje borbe i muke, ustupaju prvenstvo deci kojoj je ova pomoć trenutno potrebnija.

Tokom ovog vikenda, na ova tri događaja, sakupljeno je preko 200.000 dinara za Lanu. Ogromno hvala i naklon za osobe koje su ovde utrošile svoje vreme i sredstva da se postigne ovaj izvanredni poduhvat!

Ovo nije kraj. Tate Novosađani daju reč, ostaćemo uz tebe dok ne pobedimo! Dok je Tata, biće i pomaganja Lani, Stefanu i Nemanji, kao i Ivi, jer svako dete zaslužuje da ima budućnost ❤️