Vikend velikog srca za Lanu

Ovog vikenda je Novi Sad je zaista pokazao da ima veliko srce! U našem gradu smo imali više humanitarnih događaja u čijoj organizaciji su učestvovali naši popularno nazvani “ćalci” – od humanitarne kafe, do fudbala i dečijih bazara, a sve za našu malu Lanu Jovanović. Pre izvesnog vremena naši ćalci su se obavezali da će pomagati Lani na njenom ultramaratonskom putu sakupljanja sredstava za najskuplji lek na svetu. Više o Laninoj situaciji možete da saznate ovde.

Kafić sa velikim srcem, Bug Blue u Cara Lazara 47, je i ovog vikenda organizovao događaj “Humanitarna kafa za malu Lanu”. Ovom prilikom građani Novog Sada su mogli u prostorijama ovog kafića da popiju svoj omiljeni napitak, a da tom prilikom istovremeno i pomognu Lani. Tokom ovog dana sakupilo se preko 16000 dinara.

Vredi napomenuti da ovo nije prvi put da ovaj kafić pomaže na ovaj način, kao i da već neko vreme u njihovim prostorijama postoji Lanina kutija za priloge.

Zahvalni smo upravi ovoj kafića zbog ovih iskoraka. Zaista, pružaju primer poslovanja sa velikim srcem.

U nedelju popodne na Limanu je u organizaciji grupe ljudi, uz podršku ćalca Branislava Petrovića iz grupe Tate Novosađani, organizovan humanitarni turnir u malom fudbalu za Lanu Jovanović. Za učešće na turniru se prijavilo više ekipa, koje su na ime kotizacije slali SMS 808 na 3030, ili su ubacivali pare u Lanine kutije. Tokom ovog turnira je sakupljeno preko 102.000 dinara.

Pored organizovanih utakmica, deca su imala mogućnost da steknu nove vrednosti o solidarnosti i saosećanju prema svojim vršnjacima.
Organizatori su obećali da će se i u dogledno vreme nastaviti sa ovim akcijama, dokle god se ne sakupi neophodan iznos.

U zajedničkoj organizaciji Tata Novosađana i komšiluka sa Grbavice i Limana organizovan je dečiji humanitarni bazar na dečijem igralištu u ulici Milana Simovića.
Na desetak dostupnih štandova posetioci su mogli da se posluže sa slanišima i slatkišima, igračkama, knjigama, balonima, da se slikaju sa kostimiranim likovima, kupe nalepnice za automobile i još svašta nešto, a sve u cilju da se izmami donacija za Lanu, ili da se pošalje SMS 808 na 3030.
Tokom ovog događaja je sakupljeno 65.800 dinara i 110 evra.
Iznos prebrojan pred svedocima, koji su potpisali “zapisnik” i sredstva prijavljena porodici Jovanović 🙂
Takođe, ovaj bazar su posetile porodice male Ive, i braće Jovančević, da daju svoju podršku zdravlju male Lane.
Autor ovog teksta potpisuje reči:
Najuzvišenije su osobe koje i pored svoje borbe i muke, ustupaju prvenstvo deci kojoj je ova pomoć trenutno potrebnija.

Tokom ovog vikenda, na ova tri događaja, sakupljeno je preko 200.000 dinara za Lanu. Ogromno hvala i naklon za osobe koje su ovde utrošile svoje vreme i sredstva da se postigne ovaj izvanredni poduhvat!

Ovo nije kraj. Tate Novosađani daju reč, ostaćemo uz tebe dok ne pobedimo! Dok je Tata, biće i pomaganja Lani, Stefanu i Nemanji, kao i Ivi, jer svako dete zaslužuje da ima budućnost ❤️

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Sign up and get

10% Off

On all flooring services

NBS IPS QR

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

NBS IPS QR

НАЛОГ ЗА УПЛАТУ
платилац

сврха уплате

Donacija
прималац

Fondacija Tate Novosadjani Iva Cipika 6/3 Novi Sad
печат и потпис уплатиоца
шифра
плаћања

288

валута

RSD

износ

0.00
рачун примаоца

340-0000011024555-64
модел и позив на одобрење
место и датум пријема
датум валуте